Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Korona Tan
  2007-10-05 16:09:05, péntek
 
   
  Lajdi Tamás: Rengnum Marianum katonája
(A Szent Korona országa a Mennyei Ország)


A Szent Korona Tan: abszolut megváltoztathatatlan és megingathatatlan, nem ember által alkotott törvényeken nyugszik, nem siet megvalósulni, nem kapkod, ugyanakkor sosem késik el érvényesülni. Szellemisége mindig akkor válik tömegeket megmozgató napi gyakorlattá, amikor a húr a magyar hangszeren pattanásig feszül. Tehát akkor, amikor szükséges. Ekkor mindig történik valami jelentős esemény a Szent Koronával kapcsolatban is, mely mintegy isteni jelzésként halad a sorssal szembenéző magyarság történelmi vándorútján. A Magyar Szent Korona dicsőségének felkelése, majd testének romlása, egyértelműen és prófétikus módon, megelőzi a magyar nemzeti sors párhuzamos változásait, alkalmanként pedig saját sorsának fordulataival -utólag- reagál a magyar lelki süllyedésre, nyomorodásra. Ez a megszentelt Személy hordozza ugyanis a nemzet számára az áldást, s a nemzet Istentől való elfordulásaikor ez az áldásos sugárzás is csökken. Olyan jelenség ez, mint amikor az ember hátat fordít a fénynek s az árnyékra koncentrál, s a fény jelenléte látszólag megfogyatkozik a számára e pillanatban. József Attila fogalmazza meg ezt a pszihózist, egy 2 soros versében, melyben így fogalmaz: "Az Isten áll a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot." Mert amennyiben -allegóriával élve- a nép alkotja a testet, a nemzet a lelket adja hozzá, a Korona-eszme érvényre jutása hordja magában az áldásos élet lehetőségét a magyar nemzet számára.

A Szent Korona azon elv alapján működik, melyet történelmi szükségszerűségnek nevezünk: se nem korábban, se nem későn, mindig mindent a megfelelő időben. Ez a szó foglalja magában tán leginkább a Korona kisugárzási elvét, hogy "sem előbb, sem utóbb", hanem pontosan akkor, amikor a kibácsátott energia, a kilőtt nyíl, a legoptimálisabb módon, a legrövidebb úton és a legkevesebb súrlódással, pontosan a célkereszt közepébe talál. Ezért ez a szükségszerűségi elv annak az embernek a számára, aki a múltat csak szubjektumán átszűrve, tehát minden objektivitást mellőzve raktározza el, s a jelent éppen csak megéli, a jövőt pedig előre nem láthatja, érthetetlen, kiszámíthatatlan dolognak tűnik. Ha a magyar "történelmi szentek" (önmagában különös fogalom) sorát vizsgáljuk, rajtuk keresztül méginkább nyilvánvalóvá válik ez a misztikus szisztéma, amelyben a magyar nemzet életét folytatja. Ezeknek a szenteknek a szentsége ugyanis mind a római egyház, mind a keleti orthodoxia szentségi gyakorlatától eltérő alapokon nyugszik.

Árpád-házi szentjeink ugyanis nem kereszténységük, nem a valamelyik egyházhoz tartozandóságuk, hanem a dinasztiában mindig újra felbukkanó, felülről kapott küldetésük teljesítése miatt szentek. Ez az életszentség tehát soha nem az egyházzal, az egyház által tanítottak betartásával, hanem minden esetben a Magyar Szent Korona által képviselt és közvetített apostolsággal áll összefüggésben. Ez alapján mintegy szentenciaszerűen definiálhatjuk a következőket : Szent István, László, Erzsébet, Margit s a többi Árpád-házi szentünk szentsége, egyrészt Turuldinasztiabeliségük, másrészt magyar népiségük, nemzeti létük adottsága, következménye, melyet a római kereszténység is akarva-akaratlan el kell ismerjen, mert e szakralitás mögött meglehetősen nagy erő, hatalom és az egész Egyház, illetve az emberiség számára szóló jelentés és jelentőség áll. Mivel adottságról van szó, azt valakitől kapták. Ha valakitől kapták, s ha ez nem az emberi szférából, hanem "felülről" jött, akkor Istentől jött, s ha ez a dinasztiabeli szentség a Magyar Szent Korona szentségével áll szoros összefüggésben, akkor a Magyar Szent Korona maga kell, hogy az a személy legyen, akitől az életszentség jön, tehát ebben a szent ereklyében benne él Isten személye, Isten létszentsége.

Történelmünk jeles időszakaiban ugyanígy bukkanhatunk Szent Koronánk szentségi jelenlétének jelentős vonatkozásaira. Amikor 1608-ban az elmebeteg Habsburg Rudolf helyett a magyarság II.Mátyást választja királyul, a Pozsonyba összesereglett magyar nemesség és köznép hatalmas tömegei szinte eksztatikus örömben kiáltozzák: "Légy üdvözölve hazánknak isteni ereje! Győzelem pecsétje! Krisztus képe!", minden magyar lélek és élet, mint a napraforgó tányérja a Napra, a Magyar Szent Korona eszmeiségére hangolódik. De hiszen ezen a szakrális tárgyon látható elölnézetben "Krisztus képe"! Mind a magyar, mind az európai germán hagyomány azt tartja, hogy a "Magyar Szent Koronát angyal hozta az égből", s például az 1931-ben nyomott ezüst kétpengős is ezt a csodálatos eseményt ábrázolja. Mi tudjuk, hogy ezt a szellemi lényt a keresztény hagyomány Gábrielnek nevezi, akinek nevében benne foglaltatik az ős-szkíta, a mai történelemtudományban "phöniciainak", "kánaánitának" nevezett hithagyomány ÉL-jének, azaz Élő Istennek, Jézus Istenének a neve, ami mutatja, hogy ez a név nem a zsidó vallási tradicióból nőtt ki. Gábriel angyal (görög angelos = küldött) az arkangyali karból Isten jó híreinek közvetítője. Ő viszi el Máriának is a szeplőtelen fogantatás örömhírét, de ő hozza el a magyaroknak a magyar-táltos apostolság Szent Koronáját is, mely események nagyjából megegyeznek egymással, ti. ebben az aktusban is Jézus születik a világra. De erről még később bővebben szót ejtünk a dolgozat folyamán.

Másik hagyományunkról a XVIII. sz. legelején nyilatkozik meg egy jezsuita prédikátorunk, Csete István, aki elmondja a Magyar Szent Koronát illetően: "Elsőben, hogy apostoli, másodszor, hogy angyali ajándék, harmadszor, hogy Szűz Mária kezében és szabad hatalmában áll annak adni, akinek tetszik..." Mindezekből nyilvánvaló, hogy Szent Koronánk és rajta keresztül magyar történelmünk, az abban élő és megnyilvánuló emberi tapasztalat alapján, melyet vitatni lehet, de megcáfolni soha, szentséggel átitatott, nem e földről származó, és ami a legfontosabb, mindeme vonásai alapján: Isten Mennyei Birodalmának erejét hordozó tárgy. Amikor tehát a Magyar Szent Koronánkban hittel bízó magyar ember a saját jövője jobbra fordulásában reménykedik, amikor ennek a meggyőződésnek az útján sorsára indul, tudnia kell/kellene, hogy jó törekvései biztonságosan célba is érnek, de az előtte álló út hossza és a körülötte zajló időjárási viszonyok meghatározása nem az ő kezében vannak. Ebben a szentségben rejtezik Istentől kapott erőnk, tehát ez a személy a magyar élet irányítója, a magyar életerő forrása. Jelenléte azonban nem csupán a magyar életre van kihatással az emberi világban. A Magyar Szent Korona egyben, a gonosz-, a Sötétség Fejedelme fölötti győzelemnek biztosítéka, letéteménye is, tehát világtörténelmi és egyben üdvtörténeti szerepe és feladata is van. Ennél fogva Koronánk magába foglalja a reményt is, amely nélkülözhetetlen a továbbéléshez, a feltámadáshoz, az ember arcának porból való felemeléséhez. Mi tehát ennek a Koronának a végső titka?

A Teremtő Isten képét hordja magán a Korona "koponyatetején", ahol az értelem hatalma nyugszik. Ez a tárgy hatalmas jelentőséget kap majd a történelem végső fázisában, amikor a mindent megrengető társadalmi-természeti detonáció nyomán felszálló porból Isten felemeli a hullott, porba taszított emberarcot a napfénybe.

Az Üdvözítő ezen az ábrázoláson mindenféle ember alkotta hivatalok, szervezetek, egyházak fölött álló módon, mindenféle teológiai tanítást, dogmatikus rendszert mellőzve van jelen egy trónuson, melynek egyik oldalán a Hold, a másik oldalán a Nap áll, amely az isteni mag körül tehát a világmindenség belső rendje újra rendeződik. A Magyar Szent Korona többek között annak a pillanatnak a várakozását is megjeleníti, amikor a világmindenség erői és törvényei megrendülnek, s az anyagnak a pusztulásra hangolódott futása irányt vált, s a kozmosz törvényei átrendeződnek. Amikor a visszatért Fény mintegy "korona-abroncsba" fogja a világot, s helyreáll az Isten Országának egykor volt mértéke a világban, és kinyílik az Élet Könyve, hogy a tavaszi, megéledő szél fúvásában felolvassák az élők neveit. Akkor fény önti el a világot, mely megszüntet minden árnyékot, szennyet, bajt, félelmet, ferdületet, keserűséget. Ennek az Új Rendnek, a fölre szálló Mennyei Birodalomnak ad evilági, történelmi realitást a Magyar Szent Korona létezése.

A Magyar Szent Korona hatalmát illetően el kell mondanunk, hogy szentsége nem evilági törvénykezés függvénye. Árpád-házi Szent Erzsébet kivételével, akit a Szentszék avatott szentté a római kánon alapján, minden már Árpád-házi szentünket, magát Szent István királyt is, a Magyar Szent Korona címén avatták szentté. Hogy ez milyen mértékben múlta felül a római kánonjogot is, arra kiváló példa, hogy a Magyar Szent Korona örökös szentségi jogán az azzal beavatott magyar király vétójoggal rendelkezett a pápaválasztást illetően is. I.Ferenc József császár magyar királlyá koronázása nyomán egy alkalommal élt is ezzel a jogával. Így a Magyar Szent Korona egy - a római egyház által kinyilvánítható szentségnél - jóval magasabbrendű törvényt jelenít meg, melynek megszentelő hatalma, király híján, az egész magyar nemzetre, azaz a Szent Korona minden tulajdonára eredendően születési jogon kiterjed. Aki ennek tudatában él, annak hazája már a Jézus által megigért Mennyei Ország.


Az "Ébredés" c. sorozatban jelent meg
Lajdi Tamás: Regnum Marianum katonája (I.rész) c. füzete,
melyből készült e kivonat.

A füzet csak megrendelés útján kapható itt:
Ambrus Pál
Tel.: 66 / 440 267
Email: brusman@freemail.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszámíthatatlan, nélkülözhetetlen, szükségszerűségi, megingathatatlan, tartozandóságuk, kereszténységük, legoptimálisabb, hagyományunkról, kinyilvánítható, elfordulásaikor, világtörténelmi, összefüggésben, megfogyatkozik, vonatkozásaira, világmindenség, összesereglett, definiálhatjuk, meggyőződésnek, pápaválasztást, koponyatetején, apostolsággal, meghatározása, feltámadáshoz, objektivitást, megnyilvánuló, következménye, biztonságosan, nyilvánvalóvá, kereszténység, gyakorlatától, továbbéléshez, átrendeződnek, prédikátorunk, dinasztiabeli, felemeléséhez, fordulataival, magyar hangszeren, sorssal szembenéző, magyar nemzeti, magyar lelki, megszentelt Személy, nemzet számára, nemzet Istentől, áldásos sugárzás, ember hátat, árnyékra koncentrál, fény jelenléte, hátam mögött, lelket adja, áldásos élet, magyar nemzet, megfelelő időben, Szent Korona Tan, Lajdi Tamás, Rengnum Marianum, Szent Korona, Mennyei Ország, Szent Koronával, Magyar Szent Korona, József Attila, Szent István, Szent Koronánk, Habsburg Rudolf, Magyar Szent Koronát, Jézus Istenének, Szent Koronáját, Csete István, Szűz Mária, Isten Mennyei Birodalmának, Magyar Szent Koronánkban, Sötétség Fejedelme, Teremtő Isten, Isten Országának, Élet Könyve, Mennyei Birodalomnak, Árpád-házi Szent Erzsébet, Ferenc József, Regnum Marianum, Ambrus Pál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Emlék  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  A fák lelke  Szép estét  Facebookon kaptam  Életművészet  A fák lelke  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Emlék  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ébredj  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Volt egy...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Ébredj  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Naplemente  képre írva  Naplemente  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  A fák lelke  Messziről jött ember  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Ébredj  Emlék  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Beney Zsuzsa  Április 22. a Föld napja,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Életművészet  Muratáj  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  802 esztendeje, 1222. április ...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Fodor Ákos költő,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Egyszerűen 
Bejegyzés Címkék
magyar hangszeren, sorssal szembenéző, magyar nemzeti, magyar lelki, megszentelt Személy, nemzet számára, nemzet Istentől, áldásos sugárzás, ember hátat, árnyékra koncentrál, fény jelenléte, hátam mögött, lelket adja, áldásos élet, magyar nemzet, megfelelő időben, kibácsátott energia, kilőtt nyíl, legoptimálisabb módon, legrövidebb úton, legkevesebb súrlódással, célkereszt közepébe, múltat csak, jelent éppen, jövőt pedig, misztikus szisztéma, szentsége ugyanis, római egyház, keleti orthodoxia, valamelyik egyházhoz, dinasztiában mindig, életszentség tehát, egyház által, többi Árpád-házi, római kereszténység, egész Egyház, emberiség számára, emberi szférából, dinasztiabeli szentség, szent ereklyében, elmebeteg Habsburg, napraforgó tányérja, szakrális tárgyon, európai germán, 1931-ben nyomott, csodálatos eseményt, szellemi lényt, keresztény hagyomány, zsidó vallási, arkangyali karból, szeplőtelen fogantatás, magyar-táltos apostolság, dolgozat folyamán, jezsuita prédikátorunk, saját jövője, útján sorsára, előtte álló, körülötte zajló, szentségben rejtezik, magyar élet, magyar életerő, magyar életre, emberi világban, ember arcának, végső titka, értelem hatalma, tárgy hatalmas, történelem végső, mindent megrengető, ábrázoláson mindenféle, másik oldalán, világmindenség belső, világmindenség erői, pusztulásra hangolódott, kozmosz törvényei, visszatért Fény, élők neveit, fölre szálló, római kánon, római kánonjogot, azzal beavatott, pápaválasztást illetően, egész magyar, füzet csak, kiszámíthatatlan, nélkülözhetetlen, szükségszerűségi, megingathatatlan, tartozandóságuk, kereszténységük, legoptimálisabb, hagyományunkról, kinyilvánítható, elfordulásaikor, világtörténelmi, összefüggésben, megfogyatkozik, vonatkozásaira, világmindenség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1767
  • e Hét: 7275
  • e Hónap: 15879
  • e Év: 51820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.